ASSORTIMENT

Zoeken

Naam
Categorie
Hoogte
Licht
Vorm
Wind
Grondsoort
Bloeiperiode
Bloeien
Bloeikleur
Bladkleur
Bladtakken
Gebruik

IN THE SPOTLIGHT | SNOEIEN | ZIEKTES EN PLAGEN | PLANTADVIES

IN THE SPOTLIGHT

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

maart

goudels (Alnus incana Auirea) in bloeiDe goudels bloeit van begin  februari tot eind maar met zijn mooie goudkleurige katjes, vooral als de zon schijnt lijken deze op te lichten aan de boom.

De goudels (Alnus incana Aurea) is een mooi langzaamgroeiend boompje met opvallend geel blad. De goudels bloeit in febuari-maart met mooie oranjegele katjes, vlak hierna komt er een pracht aan goudgele bladeren te voorschijn deze verkleuren gedurende zomer naar geelgroen.

Een erg leuk boompje dat je tuin al vroeg in het jaar kleur geeft.


maart

De gele kornoelje (Cornus mas) begint nu zijn schermpjes met gele bloemetjes te ontvouwen. Allemaal gele trosjes in de verder nog kale boom, als er geen wind staat en de zon schijnt een beetje dan kun je de lekkere zoete geur ruiken die deze bloemetjes verspreiden! Hmm het voorjaar komt eraan.

Stoer weerstaat de gele kornoelje de maartse buien om bij de eerste de beste zonnestralen weer volop verder te gaan met bloeien.

Aan het eind van de zomer krijgt de gele kornoelje trouwens rode vruchten die zeer rijk zijn aan vitamine C, goed te gebruiken in de gelei of jam.Winkelwagen

Boomkwekerij Halesia - Tienelsweg 40a - 9471 PC Zuidlaren - info@halesia.nl