ASSORTIMENT

Zoeken

Naam
Categorie
Hoogte
Licht
Vorm
Wind
Grondsoort
Bloeiperiode
Bloeien
Bloeikleur
Bladkleur
Bladtakken
Gebruik

IN THE SPOTLIGHT | SNOEIEN | ZIEKTES EN PLAGEN | PLANTADVIES

PLANTADVIES

Eén van de eerste dingen waar u naar moet kijken voor u een plant aanplant is of deze geschikt is voor de grondsoort in uw tuin. Is uw grond niet geschikt voor de door u gewenste soort, dan kunt u nog bekijken of u uw grond zo kunt aanpassen dat deze wel geschikt is. Zo kunt u een zandgrond met een ruime hoeveelheid turfstrooisel geschikt maken voor heide en rhododendrons.

Om te kijken welke planten geschikt zijn voor uw grondsoort kunt u gebruik maken van de optie: geavanceerd zoeken op deze website. U vinkt de grondsoort aan en eventueel aandere gewenste eigenschappen van de plant en drukt op zoek, hierop verschijnen alle soorten die aan uw criteria voldoen.

Plantadvies voor rozen

Rozen in pot
Rozen in pot kunt u het hele jaar door poten, mits de grond niet bevroren is. Zorg voor het planten dat de potgrond voor het planten goed nat is, haal de plant uit de pot en maak de zijkant van de potkluit los (evt. met een mes) voor een goed contact met de grond. Zorg dat de grond goed los is gemaakt voor het poten, ongeveer anderhalf keer zo diep als de wortels lang zijn, meng een ruime hoeveelheid oude mest of compost door de grond. bij veredelde rozen dient de veredeling 2-3 vingers onder de grond te komen na het planten, voor de niet veredelde rozen geld dat je ze met de potkluit net onder de grond poot. als vorst bescherming dienen de rozen in de herfst 20 cm hoog aangeaard te worden, het beste is om eerst blad tegen de rozenstruik aan te gooien en dan blad van rondom de struik tegen de struik aan te spitten. Bij het uitlopen in het voorjaar kan deze vorst bescherming verwijderd/verspreid worden. Het eerst volgende voorjaar dient de normale voorjaarssnoei te worden uitgevoerd


Winkelwagen

Boomkwekerij Halesia - Tienelsweg 40a - 9471 PC Zuidlaren - info@halesia.nl