ASSORTIMENT

Zoeken

Naam
Categorie
Hoogte
Licht
Vorm
Wind
Grondsoort
Bloeiperiode
Bloeien
Bloeikleur
Bladkleur
Bladtakken
Gebruik

IN THE SPOTLIGHT | SNOEIEN | ZIEKTES EN PLAGEN | PLANTADVIES

ZIEKTES EN PLAGEN

Bladluis

Bladluis bestrijdenDe bladluis is waarschijnlijk de bekendste plaag in planten. De bladluis zuigt plantensap uit de plant. Door de grote aantallen waarmee de bladluis voorkomt kan dit leiden tot grote schade: de bladeren verschrompelen of vallen zelfs af. De bladluis scheidt bovendien honigdauw af, wat een plakkerige laagje op het blad en onder de plant vormt. Op deze honingdauw komt weer een zwarte schimmel af die een zwarte laag vormt over het blad en zo de assimilatie stil legt.

 

Natuurlijke vijanden van de bladluis

De bladluis heeft een groot aantal natuurlijke vijanden, zo eten vogels als bijvoorbeeld de kwikstaart luizen.

Het lieveheersbeestje (foto 1ste van links) eet luizen en de larve van het lieveheersbeestje (foto 2) is zelfs een heuse veelvraat. Hetzelfde geldt voor de larve van de gaasvlieg (foto 3) en de larve van de galmug (foto 4) Ook een paar soorten sluipwespen (foto 5) bestrijden luizen, op de foto zie je hoe een sluipwesp een eitje legt in een bladluis, de larve eet de bladluis van binnen uit op.

Bladluis bestrijden

Boomkwekerij Halesia bestrijdt bladluis met gebruik van natuurlijke vijanden:  bloemenstroken die over de volle lengte van onze percelen ingezaaid zijn trekken deze natuurlijke vijanden aan. 

Heeft u last van bladluis in de tuin? Probeer deze dan op natuurlijke wijze te bestrijden. U kunt insecten aantrekken die de bladluis bestrijden. Ook kunt u sterk geurende planten bij de door bladluis aangetaste planten zetten. Bladluis houdt niet van de geur van bijvoorbeeld lavendel, bonenkruid en salie

 

Echte Meeldauw

echte meeldauw bestrijdenEchte meeldauw is één van de meest voorkomende ziekten in de tuin. Niet alle gewassen zijn gevoelig voor deze ziekte, maar bijvoorbeeld rozen, asters, veldesdoorn, appel, druif en bessen  zijn dat wel. De met echte meeldauw aangetaste planten groeien minder goed en ook de opbrengst is kleiner. De schimmelsporen verspreiden zich met de wind en vormen op de bladeren, toppen of bloemknoppen een witte poederachtige vlek. 

 

Echte meeldauw bestrijden

Zodra u meeldauw ziet, is het verstandig om de aangetaste delen zoveel mogelijk weg te snoeien. Breidt de besmetting zich toch uit? Kies dan één van de vele natuurlijke betsrijdingsmiddelen die op de markt te verkrijgen zjn om de echte meeldauw te bestrijden en zo te voorkomen dat uw plant helemaal aan de echte meeldauw ten onder gaat.

 

 


Winkelwagen

Boomkwekerij Halesia - Tienelsweg 40a - 9471 PC Zuidlaren - info@halesia.nl