ASSORTIMENT

Zoeken

Naam
Categorie
Hoogte
Licht
Vorm
Wind
Grondsoort
Bloeiperiode
Bloeien
Bloeikleur
Bladkleur
Bladtakken
Gebruik

IN THE SPOTLIGHT | SNOEIEN | ZIEKTES EN PLAGEN | PLANTADVIES

IN THE SPOTLIGHT

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

juni

Wat mooi en wat sierlijk zijn de sneeuwklokjes hangende aan de takken van de storaxboom (Styrax japonica), Als je in juni langs de storaxbomen loop ruik je ze al van verre, een lekkere zoete geur komt op je af waaien, de witte klokjes steken ook zo mooi af tegen de donkergroene glanzende bladeren, echt mooi om te zien en te ruiken..

De storaxboom vind ik zelf een echte Japanse groeivorm hebben, met zijn gelaagde takken in een kerstboom model, komt dit boompje niet massief over.


juni

De mispel staat begin jun i nog volop te bloeien, de grote witte bloemen liggen op de donkergroene bladeren en steken zo mooi af. Van dichtbij vallen de mooie donkere stuifmeeldraden op en ruik je de lekkere zoete geur. Bijen en andere insecten vliegen af en aan, de mispel is ook een goede nectar leverancier.

Mispels geven gelijknamige vruchten die je na de eerste nachtvorst kunt plukken en koel opgeslagen worden, ze zijn na enkele weken consumptierijp. De mispel smaakt zoetzuur en wordt gebruikt in jam of gelei, deze is lekker bij wild en gevogelte.Winkelwagen

Boomkwekerij Halesia - Tienelsweg 40a - 9471 PC Zuidlaren - info@halesia.nl