ASSORTIMENT

Zoeken

Naam
Categorie
Hoogte
Licht
Vorm
Wind
Grondsoort
Bloeiperiode
Bloeien
Bloeikleur
Bladkleur
Bladtakken
Gebruik

IN THE SPOTLIGHT | SNOEIEN | ZIEKTES EN PLAGEN | PLANTADVIES

IN THE SPOTLIGHT

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

januari

 

De zwarte berk (Betula nigra) is in de winter een echte topper, Danr valt de afschilverende bast van deze boom erg op, in losse krullen rondom de stam. Mooie kaneelbruine tinten gecombineerd met roomwit, bruin, grijs en bij oudere bomen bijna zwarte tinten.

Hiernaast een foto van een paar mooie exemplaren bij bejaardentehuis Tienelswolde in Zuidlaren. De zwarte berk vormt een boom van 8 meter met een redelijke kroon, geef de boom dus de ruimte!

www.halesia.nl/product/31/betula-nigra.html


januari

papieresdoornMooie kaneelbruine krullen flinterdunne bast sieren de papieresdoorn, in de winterzon zijn de krullen doorschijnend en licht de stam goudkleurig op.

Dit toch al zo mooie boompje doet de wintetuin stralen, dit als extra toegift na de prachtige oranje herfstkleur in oktober en het mooie roze uitlopen in het voorjaar.

De papieresdoorn is een mooi langzaam groeiend boompje dat na circa 20 jaar een keer 5 meter hoog is, of misschien nog mooier is als een struik tot meerstammige boom.

https://www.halesia.nl/product/6/acer-griseum.html


januari

 De chinese esdoorn (Acer davidii) valt in de winter op met zijn mooi gestreepte bast, groen met wit op jongere takken paars met wit. De Chinese esdoorns vormt een niet al te grote boom welke in de herfst opvalt met zijn schitterende herfttooi, geel, oranje tot wijnrood elk jaar weer een schitterend schouwspel!

www.halesia.nl/product/5/acer-davidii.htmlWinkelwagen

Boomkwekerij Halesia - Tienelsweg 40a - 9471 PC Zuidlaren - info@halesia.nl