ASSORTIMENT

Zoeken

Naam
Categorie
Hoogte
Licht
Vorm
Wind
Grondsoort
Bloeiperiode
Bloeien
Bloeikleur
Bladkleur
Bladtakken
Gebruik

jaaroverzicht van: In the spotlight | Snoeien | Ziektes en plagen | Plantadviezen

jaaroverzicht van: In the spotlight

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

januari

 Fruit snoeien

februari 2018 bieden we 2 snoeicursussen aan, de eerste voor nieuw aangeplante fruitbomen en de 2de voor de snoei van oudere fruitbomen. deze cursus bestaat uit een dag, in de ochtend een blok theorie, dan lunch (belegde broodjes en soep) en s'middags een praktijk gedeelte. data: Snoei, aanplant- en onderhoudscursus jonge aanplant fruit (tot circa 5 jaar na aanplant) zaterdag 3 februari van 10.00 uur tot circa 16.00 uur uur. Snoei en onderhoudscursus oudere fruitbomen zaterdag 17 februari (bij voldoende opgave) van 10.00 uur tot circa 16.00 uur. kosten: 55 Euro per persoon snoeigereedschap: door deelnemer zelf mee te nemen, of neem even contact op met Halesia.

https://www.halesia.nl/product/1433/basiscursus-fruitbomen.html


januari

 

De zwarte berk (Betula nigra) is in de winter een echte topper, Danr valt de afschilverende bast van deze boom erg op, in losse krullen rondom de stam. Mooie kaneelbruine tinten gecombineerd met roomwit, bruin, grijs en bij oudere bomen bijna zwarte tinten.

Hiernaast een foto van een paar mooie exemplaren bij bejaardentehuis Tienelswolde in Zuidlaren. De zwarte berk vormt een boom van 8 meter met een redelijke kroon, geef de boom dus de ruimte!

www.halesia.nl/product/31/betula-nigra.html


januari

 De chinese esdoorn (Acer davidii) valt in de winter op met zijn mooi gestreepte bast, groen met wit op jongere takken paars met wit. De Chinese esdoorns vormt een niet al te grote boom welke in de herfst opvalt met zijn schitterende herfttooi, geel, oranje tot wijnrood elk jaar weer een schitterend schouwspel!

www.halesia.nl/product/5/acer-davidii.htmlWinkelwagen

Boomkwekerij Halesia - Tienelsweg 40a - 9471 PC Zuidlaren - info@halesia.nl