ASSORTIMENT

Zoeken

Naam
Categorie
Hoogte
Licht
Vorm
Wind
Grondsoort
Bloeiperiode
Bloeien
Bloeikleur
Bladkleur
Bladtakken
Gebruik

IN THE SPOTLIGHT | SNOEIEN | ZIEKTES EN PLAGEN | PLANTADVIES

IN THE SPOTLIGHT

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

april

de Noord-japanse beverboom (Magnolia kobus) is een leuk boompje dat van half apriltot begin mei uitbundig bloeit met zij grote zuiverwitte bloemen en zo'n 8 meter hoog wordt. In de jeugd heeft deze beverboom een opgaande kroon, maar op latere leeftijd zakt deze wat uit. Bloeit voor de bladontwikkeling met grote zuiverwitte bloemen, wat een feest voor het oog is.


april

pruimenboom kopenAls je op het moment onze kwekerij op rijd is het eerste wat opvalt de bloeiende bomen in de 2de rij, prachtige witte bloemen met een zweem van roze! Dit gecombineert met de heerlijke geur maakt de Prunus Trailblazer (roodbladige pruim) een schitterende verschijning. De Trailblazer is een pruimeboom met een erg uitbundige bloei en als extra bonus mooie rode bladeren, half augustus kun je de eier-grote felrode pruimen eten, een erg mooie fruitboom!


april

de kerspruim (Prunus cerasifera) is een kleine boom of grote struik die elk jaar weer de lente inluid met zijn prachtige bloei. Begin april verschijnt er een wolk aan witte bloemetjes, hieruit ontstaan kleine (3 cm) gele of rode pruimpjes, deze zijn eetbaar. We kweken van de kerspruim (Prunus cerasifera) ook vormbomen, als haag/scherm op stam en als dakvorm.

 


april

 Plantjesmarkt

Helaas gaat dit jaar de plantjesmarkt niet door vanwege de Corona maatregelen.
 


Winkelwagen

Boomkwekerij Halesia - Tienelsweg 40a - 9471 PC Zuidlaren - info@halesia.nl