ASSORTIMENT

Zoeken

Naam
Categorie
Hoogte
Licht
Vorm
Wind
Grondsoort
Bloeiperiode
Bloeien
Bloeikleur
Bladkleur
Bladtakken
Gebruik

IN THE SPOTLIGHT | SNOEIEN | ZIEKTES EN PLAGEN | PLANTADVIES

IN THE SPOTLIGHT

januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november december

september

 

Half september zijn de eerste Zoete Kroon appeltjes weer rijp en kunnen we dus weer Hete Bliksem op tafel zetten, ieder jaar weer een klein feestje! Bij de overbuurman staat een boom in de tuin van een kleine 100 jaar oud en deze geeft zelfs bij slechte jaren nog genoeg appels voor pannen en pannen vol Hete Bliksem of ter wijl stamppot zoete appeltjes. 

de appelboom Zoete Kroon is een goede groeier, met een brede tot ronde kroon. Vanaf eind september is deze appel plukrijp en consumptierijp. De Zoete Kroon bloeit eind meimet rozewitte bloemen, dit is een erg gezond soort. De appelboom Zoete Kroon is een zelfbestuiver .


september

Vanaf juli tot oktober staat de Perzische slaapboom of zijdeboom Boubri (Albizia julibrissin Boubri) te bloeien met zijn donkerroze bloemen, welke doen denken aan pluizeballetjes. De Perzische slaapboom (Albizia julibrissin Boubri) is een exotisch aandoend boompje met een schermvormige kroon. Het opvallende dubbel geveerde blad vouwt zichzelf bij de schemering op tot de volgende ochtend.

De zijdeboom (Albizia julibrissin Boubri) is de meest winterharde varieteit van de Albizia en met zijn parasssol vormige transparante kroon en mooie rozerode bloemen in de 2de helft van de zomer (eind juni t/m eind september)  zeker de moeite van het aanplanten waard! www.halesia.nl/product/1350/albizia-julibrissin-boubri.htmlWinkelwagen

Boomkwekerij Halesia - Tienelsweg 40a - 9471 PC Zuidlaren - info@halesia.nl